2324082010 6982535750 Νέα Μπάφρα, Σέρρες 62047 glassalexiou@gmail.com
 
 

Τζάμια - Κρύσταλλα - Βιτρό - Fusing - Καθρέφτες - Υαλοπίνακες - Μεμβράνες | Νέα Μπάφρα Σερρών


Η εταιρεία ΓΥΑΛΙ & ΤΕΧΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ δραστηριοποιείται στον χώρο του γυαλιού και ιδρύθηκε το 1980 στη Γερμανία από τον Αλεξίου Βασίλειο.
Το 1995 γίνεται νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα με έδρα στη Νέα Μπάφρα Σερρών και συνεχίζουμε εξίσου με την δεύτερη γενιά, με την ίδια ζέση, μεράκι και με πιστοποιήσεις Γερμανίας.

Ασχολούμαστε με την εμπορία, τη κατεργασία και τη τοποθέτηση κάθε είδους υαλοπινάκων και κουφωμάτων, καθώς επίσης και με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την εφαρμογή εξειδικευμένων εφαρμογών.

Αποτελούμε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην επεξεργασία παντός τύπου υαλοπινάκων βιτρό και fusing.
 
 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 
 
 
 
 
     
  ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Άριστη εκπαίδευση, βαθιά γνώση, πλούσια επαγγελματική πορεία και συνεχής ενημέρωση!


Από λειτουργικά κομμάτια μέχρι μοναδικά καλλιτεχνικά έργα και ειδικές κατασκευές, κάθε δημιουργία μας φέρνει μια νέα εμπειρία στο κόσμο γύρω μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ       ΕΡΓΑΣΙΕΣ
 
     
     
  Καθώς προχωράμε προς το μέλλον, η ΓΥΑΛΙ & ΤΕΧΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ παραμένει αφοσιωμένη στην εξέλιξη και την ανακάλυψη, μιας και κάθε κομμάτι που δημιουργούμε είναι ένα ταξίδι, μια ιστορία και μια εκδήλωση της αγάπης μας για το γυαλί και τη τέχνη του.

Είμαστε ο σύμμαχος σας σε κάθε έργο, μιας και αφοσιωνόμαστε στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στον κλάδο του γυαλιού, διαθέτοντας χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στην εμπορία, κατεργασία και τοποθέτηση κάθε είδους υαλοπινάκων.
 
     
     
  Προσφέρουμε μια εκτενή γκάμα ποιοτικών προϊόντων, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και απαίτηση των πελατών μας, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή του είδους του έργου, είμαστε πάντα έτοιμοι να παρέχουμε έργο υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Είμαστε ειδικοί στην προσαρμογή και την προετοιμασία κάθε υαλοπίνακα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές και τις ανάγκες του έργου σας, όπου η τεχνογνωσία μας εγγυάται την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια σε κάθε κατασκευή.
 
     
 
 
 
     
   
     
     
   
     
     
   
     
     
   
     
     
   
     
     
   
     
 
 
 
 
     
     
  ΠΕΡΙ ΓΥΑΛΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ!

 
 
 
Γνωρίζατε ότι το γυαλί, όπως και το τούβλο, είναι το αρχαιότερο τεχνητό υλικό που κατασκεύασε ο άνθρωπος;

Πρώτοι οι Φοίνικες και στη συνέχεια οι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν αντικείμενα, κυρίως κοσμήματα και μικρά αγάλματα από γυαλί. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ασχολήθηκαν επίσης με την υαλουργία, αλλά οι Βυζαντινοί έδωσαν τη μεγάλη ώθηση στην τέχνη αυτή. Κατασκεύασαν πλήθος αντικειμένων ακόμη και υαλοπίνακες διαφανείς και έγχρωμους για τα παράθυρα των εκκλησιών και των ανακτόρων. Βυζαντινοί τεχνίτες κατά το 10ο αιώνα μετέφεραν τις γνώσεις τους στην Ιταλία, όπου αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατεργασία του γυαλιού, κυρίως στα περίφημα εργαστήρια Murano της Βενετίας. Από εκεί διαδόθηκε στη Βοημία και στην Αγγλία το 16ο και 17ο αιώνα.



Μέχρι το 18ο αιώνα η υαλουργία θεωρούνταν μια από τις καλές τέχνες και τα αντικείμενα που κατασκευάζονταν από γυαλί ήταν πολύτιμα είδη τέχνης. Αρκεί να σημειωθεί ότι τα παράθυρα των ιδιωτικών κατοικιών καλύπτονταν με λαδόχαρτο και θεωρούνταν μεγάλη πολυτέλεια η χρήση υαλοπινάκων. Τον 19ο όμως αιώνα, οπότε οι μέθοδοι παραγωγής και κατεργασίας του γυαλιού βελτιώθηκαν και μειώθηκε το κόστος του, άρχισαν να κατασκευάζονται από γυαλί χρήσιμα αντικείμενα, όπως π.χ. επιτραπέζια σκεύη, φιάλες, υαλοπίνακες κλπ. Η τέχνη της υαλουργίας μετατράπηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε βιομηχανία.



H πρόοδος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μιας και το γυαλί κατέχει εξέχουσα θέση στα δομικά υλικά με απεριόριστες ιδιότητες, δημιουργώντας ταυτοχρόνως έργα υψηλής αισθητικής.

 
 
     
     
 
 
 
     
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για να σας προτείνουμε τις πιο σύγχρονες και λειτουργικές λύσεις για την οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο ή για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε!
 
     
     
  ΤΗΛΕΦΩΝA
2324082010
6982535750